dimarts, 18 d’octubre del 2011

Jerarquia de memoria Cache

-Busca una definició de caches?
En informàtica, la memòria cau de CPU, és una memòria usada per la unitat central de processament d'una computadora per reduir el temps d'accés a la memòria. La memòria cau és una memòria més petita i ràpida, que conté còpies de dades ubicats a la memòria principal que s'utilitzen amb més freqüència.
És un conjunt de dades duplicats d'altres originals, amb la propietat que les dades originals són costosos d'accedir, normalment en temps, respecte a la còpia en la memòria cau. Quan s'accedeix per primera vegada a una dada, es fa una còpia en la memòria cau, els accessos següents es realitzen a aquesta còpia, fent que el temps d'accés mitjà a la dada sigui menor.


-Que vol dir això dels nivells de cache?
 Els diferents tipus de memòria cau s'organitzen per nivells, formant una jerarquia. En general es compleix que, a major proximitat a la CPU, es presenta major velocitat d'accés i menor capacitat d'emmagatzematge.   


-On està situat cada nivell de cache?
Nivell 1 (L1): Conegut com memòria cau intern, és el nivell més proper a la CPU (està en el mateix nucli) amb el que l'accés es produeix a la velocitat de treball del processador (la màxima velocitat). Esta dividida en dues localitats, Espaial y Temporal.
Nivell 2 (L2): Conegut com cau extern, inicialment s'instal · lava a la placa base (a l'exterior de la CPU). A partir dels processadors Pentium 4 vénen incorporat al processador (no precisament en el nucli).
Nivell 3 (L3): Es troba en algunes plaques base, processadors i targetes d'interfície.
Nivell 4 (L4): Es troba situat en els perifèrics i en alguns processadors com el Itanium.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Online Project management