dilluns, 17 d’octubre del 2011

Resum de (logica cabletjada y programada, Mips y Mflops, Risc y Cisc).


Lògica cablejada o Lògica de contactes, és una forma de realitzar controls, en què el tractament de dades (botonería, caps de carrera, sensors, pressòstats, etc.), S'efectua en conjunt amb contactors o relés auxiliars, freqüentment associats a temporitzadors i comptadors.En l'accepció dels tècnics electromecànics, la lògica cablejada industrial és la tècnica de disseny de petits a complexos autòmats utilitzats en plantes industrials, bàsicament amb relés cablejats. En l'accepció dels tècnics en telecomunicacions i en informàtica, la lògica cablejada utilitza comportes lògiques discretes (TTL, CMOS, HCMOS), per implementar circuits digitals de comunicacions i ordinadors.

Lògica programada és el contrari de la lògica cablejada, és a dir, aquest tipus de disseny permet utilitzar un circuit o un projecte per a moltes altres funcions amb el simple canvi del programari que incorpora.La lògica programada es basa en dispositius lògics programables (PLD), els quals tenen una funció no establerta, al contrari que les portes lògiques que tenen una funció fixa en el moment de la seva fabricació. Abans de poder utilitzar el PLD en un circuit, aquest ha de ser programat.
CISC i RISC.
CISC Complex Instructions setembre Computer, Ordinador amb un conjunt d'instruccions complet.
RISC Redueix Instructions setembre Computer, Ordinador amb un conjunt d'instruccions reduït.
Anterior ment definit el set d'instruccions com el conjunt d'instruccions que és capaç d'entendre i executar un
 m
icroprocessador. Si aquest microprocessador entén i executa moltes instruccions (cent d'elles), es tracta llavors d'un microprocessador CISC. En canvi, si el microprocessadorentén i executa molt poques instruccions (desenes d'elles), es tracta llavors d'un microprocessador RISC.En principi sembla que la tecnologia CISC és molt més avantatjosa que la RISC. Però no és així, un micro CISC triga molt temps en executar cadascuna d'aquestes instruccions. En canvi un micro RISC com només entén unes quantes, el seu disseny intern ho permet executar-les en una mica de temps, a una gran velocitat, molt més ràpid que un microprocessador CISC.Quan es desitgi que un microprocessador RISC executi certa instrucció que no entén, aquesta es descompon en diverses instruccions de la senzilles que si entén. Tot i això, descomponent una instrucció complexa en diverses senzilles, és capaç d'operar molt més ràpid que el microprocessador CISC, el qual no ha de descompondre aquesta instrucció perquè l'entén directament. Intel no fabrica microprocessador completament RISC per a no perdre la compatibilitat amb els microprocessadors anteriors.
MIPS és l'acrònim de "milions d'instruccions per segon". És una forma de mesurar la potència dels processadors. No obstant això, aquesta mesura només és útil per comparar processadors amb el mateix joc d'instruccions i usant benchmarks que van ser compilats pel mateix compilador i amb el mateix nivell d'optimització. Això és degut a que la mateixa tasca pot necessitar un nombre d'instruccions diferents si els jocs d'ús també ho són, i per motius similars en les altres dues situacions descrites. En les comparatives, usualmente es representen els valors de bec, de manera que la mesura no és del tot realista. La manera com funciona la memòria que usa el processador també és un factor clau per a la potència d'un processador, cosa que no sol considerar-se en els càlculs amb MIPS. A causa d'aquests problemes, els investigadors han creat proves estandarditzades com ara SpecInt per mesurar el funcionament real, i les MIPS han caigut en desús.
Mflops operaciones de punto flotante por segundo son una medida del rendimiento de una computadora, especialmente en cálculos científicos que requieren un gran uso de operaciones de coma flotante.

El benchmark és una tècnica utilitzada per mesurar el rendiment d'un sistema o component d'aquest, freqüentment en comparació amb el que es refereix específicament a l'acció d'executar un benchmark. La paraula benchmark és un anglicisme traduïble al castellà com comparativa. Si bé també pot trobar aquesta paraula fent referència al significat original en la llengua anglosaxona, és en el camp informàtic on el seu ús està més àmpliament estès. Més formalment pot entendre que un benchmark és el resultat de l'execució d'un programa informàtic o un conjunt de programes en una màquina, amb l'objectiu d'estimar el rendiment d'un element concret, i poder comparar els resultats amb màquines similars. En termes d'ordinadors, un benchmark podria ser realitzat en qualsevol dels seus components, ja sigui CPU, RAM, targeta gràfica, etc. També pot ser dirigit específicament a una funció dins d'un component, per exemple, la unitat de coma flotant de la CPU, o fins i tot a altres programes.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Online Project management