dimarts, 25 d’octubre del 2011

PS2, SÈRIE, PARALEL, JOYSTICK, USB, eSATA, FIREWIRE

PS-2
La comunicació en ambdós casos és serial (bidireccional en el cas del teclat), i controlada per microcontroladors situats a la placa mare. No han estat dissenyats per a ser intercanviats en calent, i el fet que en fer-ho no sola passar res és més pel fet que els microcontroladors moderns són molt més resistents a curtcircuits en les seves línies d'entrada / sortida.

Senyal de Dades Serial data a 10-16 kHz amb 1 bit de parada, 1 bit d'inici, 1 bit de paritat.
Pines 6.
Connector Mini-DIN

 Sèrie
Un port sèrie o port sèrie és una interfície de comunicacions de dades digitals, freqüentment utilitzat per computadores i perifèrics, on la informació és transmesa bit a bit enviant un sol bit alhora, en contrast amb el port paral · lel que envia diversos bits simultàniament. La comparació entre la transmissió en sèrie i en paral · lel es pot explicar usant una analogia amb les carreteres. Una carretera tradicional d'un sol carril per sentit seria com la transmissió en sèrie i una autovia amb diversos carrils per sentit seria la transmissió en paral · lel, sent els vehicles els bits que circulen pel cable.
  Paralel
Un port paral · lel és una interfície entre un ordinador i un perifèric, la principal característica és que els bits de dades viatgen junts, enviant un paquet de byte alhora. És a dir, s'implementa un cable o una via física per a cada bit de dades formant un bus. Mitjançant el port paral · lel podem controlar també perifèrics com a focus, motors entre altres dispositius, adequats per automatització.
Joystick
és un connector DB15 amb la majoria dels seus connectors analògics que s'utilitza principalment per a connectar palanques de comandament (joystick) i connectors de jocs, encara que donades les seves característiques analògiques, també és utilitzat per adquisició de dades com a entrada analògica i fins i tot per connectar un sintetitzador MIDI.
 
Normalment és un dipositivo de color groc com es veu a la imatge.


USB
Els dispositius USB es classifiquen en quatre tipus segons la seva velocitat de transferència de dades:

     Baixa velocitat (1.0): Taxa de transferència de fins a 1,5 Mbps (192 KB / s).
     Velocitat completa (1.1): Taxa de transferència de fins a 12 Mbps (1,5 MB / s) segons aquest estàndard, però es diu en fonts independents que caldria realitzar novament els mesuraments. Aquesta va ser la més ràpida abans de l'especificació USB 2.0, i molts dispositius fabricats en l'actualitat treballen a aquesta velocitat.
     Alta velocitat (2.0): Taxa de transferència de fins a 480 Mbps (60 MB / s) però en general de fins a 125Mbps (16MB / s). És present gairebé en el 99% dels PC actuals. El cable USB 2.0 disposa de quatre línies, un parell per a dades, una de corrent i un quart que és el negatiu o retorn.
     Super alta velocitat (3.0): Té una taxa de transferència de fins a 08/04 Gbps (600 MB / s). La velocitat del bus és deu vegades més ràpida que la de l'USB 2.0, pel fet que han inclòs 5 connectors extra, rebutjant el connector de fibra òptica proposat inicialment, i serà compatible amb els estàndards anteriors. utilitza un cable de 9 fils.  


eSATA

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Online Project management