dilluns, 7 de novembre del 2011

Definició de procesado o microprocesador i cpu

Definició
El microprocessador: És el circuit integrat central i més complex d'un sistema informàtic, a manera d'il · lustració, se li sol associar per analogia com el «cervell» d'un sistema informàtic. El processador pot definir, com un circuit integrat constituït per milions de components electrònics agrupats en un paquet. 

El procesador: És el microxip encarregat d'executar les instruccions i processar les dades que són necessaris per a totes les funcions de l'ordinador. Es pot dir que és el cervell de l'ordinador.

CPU
La unitat central de processament, UCP o CPU (per l'acrònim en anglès de central processing unit), o simplement el processador o microprocessador, és el component del computador i altres dispositius programables, que interpreta les instruccions contingudes en els programes i processa les dades . Els CPU proporcionen la característica fonamental de l'ordinador digital (la programabilitat) i són un dels components necessaris trobats en les computadores de qualsevol temps, juntament amb l'emmagatzematge primari i els dispositius d'entrada / sortida. 
Origen: Es coneix com microprocessador el CPU que és manufacturat amb circuits integrats. Des de mitjans dels anys 1970, els microprocessadors d'un sol xip han reemplaçat gairebé totalment tots els tipus de CPU, i avui en dia, el terme "CPU" és aplicat usualment a tots els microprocessadors.
Material del que estan fets: La primera d'aquestes millores vi amb l'adveniment del transistor. Els CPU transistoritzats durant els anys 1950 i els anys 1960 no van haver de ser construïts amb elements de commutació voluminosos, no fiables, i fràgils, com els tubs de buit i els relés elèctrics. Amb aquesta millora, van ser construïts CPU més complexos i més fiables sobre una o diverses targetes de circuit imprès que contenien components discrets (individuals).

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Online Project management